Meruňák Víno ovocné
slaďoučké meruňkové víno s bohatou ovocnou chutí
Kategorie: | Ovocná vína |
---|---|
Hmotnost: | 1.333 kg |
Balení: | Skleněná lahev |
Objem: | 0,75l |
Obsah alkoholu: | 11,5% obj. |
Původ: | Česká republika, Slovensko |
Zařazení: | Bílé víno polosladké |
Trvanlivost: | 12 měsíců, max. týden po otevření v lednici |
Alergeny: | Siřičitany |
Konzervant: | Kyselina sorbová |
O MERUŇÁKU
Meruňák vznikl ku příležitosti Mezinárodního dne vína 2021 a vznikl tak trochu na přání. Recepturu na něj ladili pěkně dlouho a nejednou se při výrobě orosilo čelo. Výsledek ale stojí za to! Našli se ty nejkrásnější a nejsladší meruňky v českých a slovenských ovocných sadech, díky kterým má Meruňák autentickou meruňkovou vůni a vydatnou ovocnou chuť. Zkrátka jako kdybyste smíchali meruňky s bílým vínem. Ach!
JAK PÍT MERUŇKOVÉ VÍNO
Meruňáka pijte jednoduše dle libosti. Nejvíc si ho vychutnáte, když bude parádně vychlazený. V lednici mu proto dejte pár hodin.
Meruňák je skvělý jako aperitiv na přípitek i jako digestiv po dobrým obídku. Skvěle chutná k moučníkům a ovocným salátům. Pokud si držíte figuru, vynechte jídlo a dejte si sklenku Meruňáku. Krásně zasytí. Jestli si nehlídáte kalorie, ale spíše hladinku, doporučujeme do sklenky hodit pár kostek ledu nebo sodu a užít si meruňkový vinný střik.
Jakmile klesnou teploty na neúnosnou hodnotu, Meruňáka svařte a užijte si jeho plně rozvinuté chutě i vůně. Vrátí se vám vzpomínky na teplejší dny. A jak ho co nejlépe svařit? Ohřejte ho na +-60 stupňů Celsia (až začne pěnit, nesmí se vařit!) a máte dokonalý svařák. Nepřidávejte ani skořici ani hřebíček, chuť by nepříjemně kopala.
BALENÍ, SKLADOVÁNÍ A TRVANLIVOST
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.